Boxhead: cigi, bebarellszezés, könyvtár | NosztalgiaExpressz


Nem kívánom megítélni, hogy milyen hatással vannak ezek a lövöldözős játékok a gyerekekre, de én az emlékeimben mindig is egy csomó remek élmény maradt meg a Boxheaddel kapcsolatban. Ebből szedek össze most ötöt.

1. A közösség

Majdnem az összes haverom ismerte a játékot, és tök jó érzés volt a hideg udvar után bejönni a könyvtárba (persze miután már első óra után beírtad magad kétszer negyed órára). Mindig akadt valaki, akivel coop-ban kitaláltunk valami taktikát, és érdekes módon csak a legritkább esetben lett veszekedés a Boxhead-ből. Még nézni is odamentünk, ha felsőbbévesek játszottak, de az is király volt. A limitált képernyőméret miatt nagyon figyelni kellett a másik playerre, a friendly fire-t általában kikapcsoltuk. (Meg a "Devils-t" is.)

2. Az angol

Épp csak egy éve tanultam angolul, amikor megismertem a játékot, de a navigációhoz az bőven elég volt. Nemúgy a további részletekhez: se a pályák, se "fegyák" nevét nem tudtuk kimondani rendesen. Így született meg cigi, egyesek szerint csárgesz (Charges), a kispityu és a barellsz (barrels) . Ne felejtsük a tigtet (Tight) sem. Megjegyzem, tökmindegy kivel játszottál, megértetted ezt a szlenget, és ez volt benne a szép.

3. A privilégium

Az érzés, amikor beírtad magad (tegyük hozzá, hogy ehhez 2 dolog elengedhetetlen volt: 1. járj a könyvtárba sokszor, ne csak játszani; 2. fuss), és minden klappolt, fél óra önfeledt játék a napközi előtt, hát az megért mindent. Otthon is lehetett volna játszani, hisz van single player mód, de nem volt rá igény. Ez sulis szokás. Tanszobás szokás. 

4. A bebarellszezés

Devil nélkül jó taktika volt barrels-szel telerakni a pályát, majd rájuk robbantani. Nos, nyilván nemcsak a mi brancsunknak jutott eszébe, hogy a Big Boxy egészét telerakjuk. Igen lefagyott a gép. De jó volt.

5. A megmagyarázhatatlan

Miért olyan kellemes visszagondolni erre a primitív, ócska grafikájú, végtelenül egyszerű játékra? Az előző 4 pont majdnem teljesen csak a körülményekről szólt. De mégis magát a játékot szeretjük. Jó volt a Commando 2, meg a Thing Thing 4 is, de egyértelműen ezt választottuk. Mindegy is. JÁTSSZUNK!


A brancs: MP, Lájzi, Dumbó, Urbán, Ráma, Buszos, Petya

Leslie

https://ghades.blogstar.hu/./pages/ghades/contents/blog/44321/pics/lead_800x600.jpg
kritika,NosztalgiaExpressz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?