A DJMAG 2016-ról


Már az sem tiszta, mi a lista célja: produceri munka, koncertek és DJ-settek minősége vagy valami egyéb dolog rangsorolása. Mert az előzőek közül egyiket sem tükrözi híven a TOP100. Olyan bohócok is helyet kaptak itt, akik ghost-produced teljesítménnyel törnek felfelé, de vannak egyslágeres EDM producerek és nyíltan csaló pofátlan emberkék is.

Ezért döntöttem úgy, hogy összeírok egy top 10-et vegyes szempontok alapján: produceri munka (A), DJ-tehetség(B) és népszerűség(C).

Jöjjön a lista, várom a véleményeket.

10. Major Lazer

A: Piece Is The Mission, Piece Is The Weapon: 2 album a közelmúltból, tele slágerekkel és híres collabokkal.

B: Kevésbé változatos koncertek, de mindig jó hosszan, király hangulattal és hihetetlen műfaji diverzitással.

C: Lean On: azt hiszem, nem is kell ide több.

9. Knife Party

A: Trigger Warning EP és collab Tom Morelloval, nagyon egyedi kicsit gúnyos, ironikus olvasatú EDM zene. 

B: Az UMF Miami záró setje nem véletlen lett az övék: a koncert felénél Pendulummá alakulva, több sztárvendéggel kiegészülve, nagyon különleges koncertet adtak elő. De ha valakit ez nem győz meg, hallgassa meg a Tomorrowland 2014-es koncertjükön a Slenderman Down live editjüket. Nem fog csalódni. Ezek a srácok nem tortával gurigáznak, ők mixelnek.

C: Az hogy nincsenek még a TOP 100-ban sem, elképeszt, pedig a közösségi médián rendszeresen nagyon jó visszajelzéseket kapnak. De majd' 800K-s YouTube tábor is elég jó.

8. DJ Snake

A: Lean On, Propaganda: ha csak ezt a kettőt említeném az is elég lenne. De szerencsére van ott más is.

B: UMF Miami itt is, de bármely másik koncertje is felteszi a lécet a magasba. Perfekt mixelés, tökéletes strukturálás.

C: Turn Down For What?! Az ő nevét nem is igazán kell beharangozni ezzel a propagandával.

7. Don Diablo

A: Hexagon: a future house fellegvára, emberünkkel az élen, de bármelyik remixével vagy VIP mixével versenyképes.

B: UMF Miami, a Worldwide Stage megőrült. Elképesztő mennyiségű és minőségű zene egy órában.

C: Mivel a Spinnin' elég erősen szponzorálja, így ezzel a ponttal nincs is értelme  foglalkozni, hisz a műkedvelő réteg ugyanúgy megtalálja, mint a kezdő EDM hallgató.

6. Dannic

A: A Fonk Recordings elindítása óta főleg collabokkal jelentkezett (Lights Out, Funky Time, Music) de több free downloados remek számot is kaptunk. Az Into The Sunset Remix is óriásira sikerült.

B: ID-kel teli Tomorrowland, de rengeteg guest mix és az újonnan elindított Fonk Radio is mindig minőségi mashupokkal és mixeléssel lett ellátva.

C: Tavaly 27. helyen szerepelve semmi kérdésünk nem volt a népszerűséget illetően-az idei 70. hely csak úgy jöhetett össze, hogy megnövekedett az előrébb elhelyezkedő, igénytelenebb DJk szavazótábora. Don't panic, listen to Dannic!

5. W&W

A: Hello, How Many people don't understand?! Ez a két srác definiálhatatlan műfajú, széles réteg által hallgatható, tökéletesen szerkesztett zenét ad ki. Ja és itt a Live The Night 3 év után.

B: Minden koncertjükön perfekt a keverés, és tudják mi kell az aktuális közönségnek, mégis hagynak időt az ID-k lejátszására.

C: A Mainstage Music is nagyon kedvelt, de szinte minden platformon és közösségi oldalon elképesztő sebességgel jönnek a visszajelzések számukra. 

4. DJ KUBA & NEITAN

A: Electro house és bass house minden mennyiségben. A Playbox miután felkarolt a lengyel párost, nemcsak a free downloadokkal jelentkezik. 

B: A DAMN! c. sorozatuk bár 2013 közepe óta, rapszodikus kiadással, jelentkezik. Ebben private mashupok és editek, a legjobb EDM műfajfüggetlenül és klasszikusok is helyet kapnak. Az ötletességet nem lehet jobban kimaxolni, beszéljen magáért például a 9. epizód.

C: Remek a propagandájuk, de a nemzetközi elismertség még hiányzik-talán ezért nem kerültek fel idén. 

3. KSHMR

A: Bazaar, Invisible Children, Strong, Dharma. A teljesség igénye nélkül.

B: Bár nem sokat változtat a koncertjein, de az tökélyre van fejlesztve és biztosan működik. 

C: Nézzünk meg bármely Spinnines videót, a kommentek között úgyis ráakadunk valamilyen vonatkozásban a nevére.

2. Hardwell

A: 9 szám, 9 sláger, 9 kiáltás a trónbitorlók felé: de amazok fülük botját se mozdíták és folytaták igénytelen népbutításukat.

B: UMF Miami, UMF Europe, Sziget, EDC Las Vegas, United We Are Hockenheim. És mindegyiken odatette magát keményen, rengeteg új mashup született, és bár a közönség nem feltétlenül érzékelte, de kenterbe veri a mixeléssel az EDM bármely előadóját.

C: Amíg szól a Go Hardwell or go home, addig biztosak lehetünk benne, hogy a vannak még igényes EDM-kedvelők.

1. MAKJ

A: Bár idén alig született új produkció  akorábbi munkái bőven elég meggyőzőek. És az IDk és biztatóak.

B: Az egyetlen DJ, aki tökéletesen érti  a zenét, a műfaji sokszínűséget, a pillanat fontosságát, a pontos felismerést. Nincs két ugyanolyan koncertje, és mindig meglepetéssel készül.

C: Sajnos az igényesség nem párosul megfelelő rajongótáborral, de ha azt mondom: Party Till We Die, máris megemelkedik egy kicsit nagyon.

Ennyi volt, kellett másfél hónap mire, lefojtottam a személyes ellenérzéseimet. Kihagytunk volna valakit? Írjátok meg! De egyet sose felejtsetek el: az igénytelen mindig népszerű. És azt itt a Ghades Studiosnál rühelljük.

Maradunk tisztelettel: Leslie, Pharkherr, GMB

Címkék: zene
zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?